PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Варення з м’яти від Євгена Клопотенка

04.09.2018

Варення з м’яти ніяк не виходить? Кулінарний експерт Євген Клопотенко розповів про найпоширеніші помилки під час приготування м’ятного варення! Рецепт, яким поділився переможець «МастерШеф»-6, дозволить зробити чудові заготовки на зиму.

варення з м'яти

Більше на тему: Пекінська капуста «Кімчі»: рецепт Сергія Калініна

Варення з м’яти

Складові:

  • М’ята – 400 г;
  • Цукор – 400 г;
  • Вода – 200 мл;
  • Суміш для приготування варення (або агар-агар) – 20 г;
  • Петрушка – 200 г;
  • Шпинат – 200 г;
  • Лимон – 1 шт.

Більше на тему: Помідорне варення від Євгена Клопотенка

Спосіб приготування:

  1. М’яту нарізати, присипати цукром, додати воду і залишити на 3 год. Віджати рідину, що виділилася.
  2. Додати в рідину суміш для варення або агар-агар і варити 5-7 хв.
  3. Для зеленого варення – подрібнити петрушку і шпинат, додати воду, віджати крізь марлю. Нагріти отриману рідину до 80 °С. Процідити крізь вафельний рушник, додати отриманий хлорофілл у варення.
  4. Щоб зробити заготовку на зиму – додати у варення сік 1 лимона і проварити 30 хв. Розлити по стерилізованих банках, закатати.

Смачного!

Дивіться онлайн нові випуски Все буде добре 2018

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: