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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Кролик з пюре із сочевиці та грибним соусом: рецепт

Все буде добре

Кулінар-аматор Наталі Лобас у студії «Все буде добре» приготувала кролика з пюре із сочевиці та грибним соусом. Страву вона обрала із меню ресторану відомого шеф-кухаря Олександра Якутова. Вона не мала на меті його вразити, а хотіла перемоги у битві. Отже, як приготувати кролика з пюре із сочевиці та неймовірно смачним грибним соусом, читайте в нашому матеріалі.

Image00001

Інгредієнти:

  • Кролик – 0,5 кг

Для маринаду:

  • Сіль – 1 ч. л.
  • Чорний перець горошком – 1 ч. л.
  • Гірчиця діжонська – 2 ст. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Естрагон – 1 гілочка
  • Олія – 20 мл

Більше на тему: Свиняча грудинка на подушці із перлото: рецепт

Пюре із сочевиці:

  • Червона сочевиця – 300 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Олія – 20 мл
  • Куркума – 3 г
  • Паста карі – 5 мл
  • Курячий бульйон (проціджений) – 500 мл
  • Масло вершкове – 100 г

Курячий бульйон:

  • Курячий окорок – 300 г
  • Вода – 500 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Корінь селери – 50 г
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Cіль – за смаком
  • Цукор – 25 г
  • Чорний перець горошком – 10 г

Більше на тему: Куряча грудка на пюре із батату: рецепт

Грибний соус:

  • Гливи (помиті й висушені) – 200 г
  • Олія – 20 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Коріандр – 3 г
  • Чорний перець горошком – 5 г
  • Сіль – за смаком
  • Біле вино – 60 мл
  • Вершки 2,5% – 100 мл
  • Соус деміглас
  • Мікрозелень – 50 г

Приготування кролика:

  1. Змішати 1 ч. л. солі та чорного меленого перцю, додати 2 ст. л. діжонської гірчиці, дрібно порізану цедру 1 лимона та гілочку естрагону. Перемішати масу до однорідності.
  2. Відбити філе кролика. Розстелити кулінарну плівку та розкласти на неї тушку кролика, натерти маринадом. Плівкою туго закрутити філе в рулети.
  3. Лишити кролика у маринаді в холодильнику на 4 год.
  4. Нарізати філе кільцями, зняти плівку та нанизати рулетики на гостру дерев’яну шпажку.
  5. На сковороді розігріти 1 ст. л. олії і 20 г вершкового масла. Додати гілочку розмарину та обсмажити рулетики з кролячого філе до золотистої скоринки.
  6. Перекласти обсмажені рулети на деко та запікати в духовці протягом 30 хв. за t 180  ̊С.

Приготування сочевиці:

  1. На розігріту сковорідку викласти: порізану кубиком ½ ріпчастої цибулі, ½ моркви та розчавлений зубчик часнику. Додати 1 ч. л. пасти карі, ½ ч. л. куркуми і 300 г червоної сочевиці.
  2. Додати 500 мл курячого бульйону, 1 ст. л. цукру й тушкувати протягом 20 хв.
  3. Перебити масу в блендері. Додати за бажанням сіль, перець.
  4. У готове пюре додати 100 г нарізаного кубиками охолодженого вершкового масла.

Приготування соуса:

  1. На сковороді розігріти 1 ст. л. олії. Викласти на неї порізані гриби і дрібно порізану половинку ріпчастої цибулі. Розчавити часник і додати на сковорідку. Також додати по ½ ч. л. солі, меленого коріандру та чорного меленого перцю, долити 60 мл білого вина. Смажити, помішуючи, до випарювання вина.
  2. Додати до грибів 100 мл вершків. Тушкувати 5 хв. Додати 1 ст. л. соусу деміглас. Протушкувати страву ще 2 хв. Додати сіль, перець до смаку і перебити за допомогою блендера в соус.
  3. Викласти на тарілку пюре із сочевиці, на пюре викласти три рулети з філе кролика, полити кролика грибним соусом і прикрасити зверху мікрозеленню.

Смачного!

Дивіться онлайн нові випуски Все буде добре 2018

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: