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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Мусовий торт з ягодами: рецепт корисного десерту

Все буде добре

Ви забороняєте своїй дитині їсти солодке, тим самим ображаючи її та псуючи настрій? Але це не про наш мусовий торт з ягодами. Експерти «Все буде добре» Тетяна Литвинова та Євген Клопотенко знають, як приготувати смачний та корисний десерт з мінімальним вмістом цукру. Детальний рецепт мусового торту з ягодами читайте в нашому матеріалі.

муссовий торт

Більше на тему: Сирний десерт: рецепт торта з сиром і фруктами «Касата»

Інгредієнти

Тісто:

  • Кероб – 3 ст. л.                               
  • Борошно вівсяне – 3 ст. л.          
  • Яєчний білок – 4 шт.
  • Ванілін – ½ ч. л.
  • Сіль – дрібка
  • Сироп топінамбура – ½  ч. л.
  • Цукати топінамбура – 20 г

Ганаш:

  • Кероб – 2 ст. л.                                        
  • Вершки – 80 мл
  • Вершкове масло – 30 г
  • Молоко – 80 мл

Мус:

  • Вершки – 300 мл                         
  • Сметана – 300 г                         
  • Желатин – 20 г                                        
  • Ванілін – ½ ч. л.
  • Сироп топінамбура – 50 мл
  • Ягоди – до смаку
  • Зелений чай – 200 мл

Приготування

  1. Корж. Беремо 4 яйця. Відділяємо жовтки від білків. Додаємо до білків дрібку солі та збиваємо до пишної піни. Продовжуючи збивати, додаємо 3 ст. л. керобу, 3 ст. л. вівсяного борошна, 1 столову ложку сиропу топінамбура та ½ ч. л. ваніліну. Нарізаємо дрібними шматочками 20 г цукатів топінамбура, додаємо у тісто та обережно перемішуємо. Перекладаємо тісто у форму, дно якої застелене пергаментом, і відправляємо у духовку, розігріту до 180 градусів, на 12 хвилин.
  2. Ганаш. Змішуємо 80 мл молока найменшої жирності та 80 мл вершків (жирність 30%). Розігріваємо суміш на водяній бані. До невеликої кількості молока додаємо 2 ст. л. керобу та ретельно змішуємо до однорідності. Отриману суміш з’єднуємо з молоком і вершками та додаємо 30 г вершкового масла. Тримаємо на водяній бані до згущення.
  3. Мус. Замочуємо 20 г желатину у 200  мл процідженого зеленого чаю. Даємо набухнути.  Збиваємо 300 мл холодних вершків. Додаємо 300 г холодної сметани (жирність 20%), ½ ч. л. ваніліну, 50 мл сиропу топінамбура, набухлий желатин та продовжуємо збивати.
  4. Формуємо торт. Прокладаємо стінки форми ацетатною плівкою. Рівномірно розподіляємо ганаш по коржу, половину мусу викладаємо на ганаш. Додаємо шар ягід і викладаємо залишок мусу. Відправляємо торт у морозильну камеру на 30 хвилин.
  5. Знімаємо форму, перекладаємо готовий торт на блюдо та прикрашаємо свіжими ягодами.

Більше на тему: Булочки-поповери від кулінара Тетяни Литвинової

Смачного!

Дивіться онлайн нові випуски Все буде добре 2018

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: