PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Індонезійська курка-карі: рецепт від Дмитра Горовенко

26.09.2018

Щоб насолоджуватися смачною вечерею, потрібно спочатку її приготувати та обрати для цього найкращі рецепти. У новому випуску «Все буде добре», наш експерт Дмитро Горовенко розповів, як приготувати індонезійську курку-карі, що закохає вас своїм вишуканим смаком. Творіть ресторанні страви просто у себе вдома! Детальний рецепт індонезійської курки-карі, читайте в нашому матеріалі.  

Більше на тему: Асорті з пхалі: рецепт від тестя Михайла Присяжнюка

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 2  шт.
  • Рис довгий – 200 г
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Селера (стебло) – 50 г
  • Корінь імбиру –  15 г (1 ч. л.)
  • Перець чилі – 0,5 шт
  • Соєвий соус – 30 мл
  • Волоський  горіх – 50 гр
  • Олія оливкова
  • Вода – 100 мл + 400 мл для рису
  • Карі – 1 ст. л.
  • Куркума  – 1 ч. л.
  • Цукор –  1 ч. л.

Більше на тему: Гурулі: грузинська кухня від Михайла Присяжнюка

Приготування:

  1. Промийте рис, залийте 400 мл холодної води. Коли рис закипить, зменшіть вогонь до мінімуму. Варіть 10 хв.
  2. Очистіть і наріжте пластинками корінь імбиру.
  3. Очистіть  моркву. Наріжте моркву і селеру соломкою.
  4. Очистіть цибулю, наріжте соломкою.
  5. Розберіть курку на частини: відокремлюємо крильця, гомілки, філе.
  6. Зніміть шкуру з грудки. Нарізаємо курку дрібними кубиками.
  7. Наріжте  куряче філе невеликими шматочками.
  8. Горіхи злегка подрібніть за допомогою ножа.
  9. Очистіть перець чилі від зернят, наріжте шматочками круглої форми.
  10. Розігрійте  пательню на середньому вогні, додайте оливкову олію,  закиньте цибулю. Дочекайтесь, поки шматочки цибулі стануть прозорими і набудуть легкого кремового відтінку. Додайте карі, куркуму, чорний та червоний перець.  Обсмажуйте 30 сек.
  11. Додайте моркву, селеру, горіхи, імбир, обсмажуйте  протягом 1 хв. Додайте куряче філе. Щойно м’ясо «схватиться» додайте цукор, соєвий соус, сік половинки лайму та воду. Накрийте кришкою і тушкуйте 15  хв.
  12. Подавайте готове карі з рисом.

Дивіться онлайн нові випуски Все буде добре 2018

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: