PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Як зробити сир фета в домашніх умовах: рецепт Костянтина Грубича

14.01.2019

Експерт з якості Костянтин Грубич поділився рецептом козячого сиру фета, що є не лише смачним, а й дуже корисним. Його часто використовують в салатах та закусках, а строк зберігання продукту перевищує 12 місяців! Як зробити сир фета в домашніх умовах, дізнайтеся в нашому матеріалі!

iStock-577945994

Більше на тему: Крем-суп з ріпи із сиром сулугуні: рецепт покроково

Складові:

  • Козяче молоко – 2 л
  • Сметана домашня – 200 мл
  • Пепсин – 1 г
  • Вода кип’ячена – 250 мл

Більше на тему: Домашній сир чечіль (косичка). Рецепт Мікаеля Арояна

Приготування:

  1. Розділити молоко на дві частини.
  2. Половину розігріти на малому вогні до 38 °C, другу половину змішати зі сметаною.
  3. Розчинити пепсин в кип’яченій воді, потім влити до молока зі сметаною.
  4. Змішати дві частини молока в емальованій каструлі, залишити на шість годин у теплому місці.
  5. Потім злити сироватку, замотати сир в марлю, помістити під прес ще на 12 годин.

ВАЖЛИВО: необхідно добре віджати сир.

Після приготування зберігати сир у сольовому розчині (на 1 літр води розвести 100 г солі й 1 ч. л. хлористого кальцію).

У такому розчині сир може зберігатися рік!

Смачного!

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: