PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Що приховує ваша кухня: топ-3 небезпечних місць

11.03.2019

Що приховує від очей ваша кухня? Про які небезпечні місця ви навіть не здогадуєтесь? Дізнайтеся, як убезпечити свою родину та попередити харчові отруєння, в нашому матеріалі!

iStock-854312438

Небезпека №1. Бактерії в морозильній камері

В морозилці можна знайти такі бактерії, як лістерій та кишкова паличка. Вони викликають гострі запальні процеси в шлунку, кишківнику, нирках, що супроводжуються високою температурою, нудотою, діареєю. Інфекції можуть давати серйозні ускладнення, загрожують розвитком менінгіту та дисбіозу.

Порада. М’ясо та рибу кладіть у кілька чистих пакетів або придбайте для зберігання у морозильнику спеціальні герметичні контейнери. Ретельно мийте морозильну камеру 5% розчином оцту, бажано один раз на три-чотири тижні. Обов’язково провітрюйте морозильну камеру: для цього залишайте її відчиненою на кілька годин.

Більше на тему: Як помити холодильник, щоб він вас не отруїв?

Небезпека №2. Каналізаційні мухи

Каналізаційні мухи відрізняються від фруктових тим, що на вигляд пухнасті й скупчуються біля мийки. А якщо поруч є кухонний стіл, то сідають на їжу, забруднюючи продукти бактеріями та каналізаційними відходами. Від таких мух можна заразитися кишковими інфекціями, отримати гострі запальні процеси, що супроводжуються нудотою, болями у животі, а у тяжких випадках – запамороченням і лихоманкою.

Порада. Ретельно слідкуйте за чистотою зливного отвору, адже вони розмножуються у каналізаційних трубах. Пролийте отвір окропом, прочистіть тросиком, обробіть спеціальними дезінфікуючими засобами. Можете навіть наклеїти скотч для мух або заклеїти зливний отвір на ніч. Це допоможе позбутися небезпечних комах.

Більше на тему: Прибирання у ванній кімнаті: де осідають бактерії та як їх перемогти

Небезпека №3. Бактерії у харчовому льоді

Чи знаєте ви, що лід, заморожений у брудних контейнерах, містить на 70% більше бактерій, ніж вода в унітазі? Бактерії скупчуються всередині контейнерів, змішуються з пліснявою, що формується на стінках контейнерів, і потім у вигляді льоду потрапляють у ваші напої.

Порада. Перед кожним використанням форм для льоду промивайте їх 5% гарячим розчином соди.

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре

Video: Що приховує ваша кухня: топ-3 небезпечних місць

Які небезпеки приховує ваша кухня? Дізнайтеся топ-3 небезпечних місць на кухні та як убезпечити свою родину, в нашому матеріалі

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: