PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Рецепт баклажанів на зиму: консервуємо смачний салат

31.07.2019

Ласувати смачними і корисними літніми овочами можна цілий рік, якщо в сезон зробити заготовки. З баклажанів пропонуємо приготувати ситний салат, який підійде і для звичайного сімейного обіду, і навіть для святкового столу. Простий, але дуже апетитний рецепт баклажанів на зиму  від експертів «Все буде добре»  знайдете в нашім матеріалі.

Beans with eggplant

Інгредієнти:

  • баклажани – 1 кг
  • морква – 250 г
  • перець солодкий – 250 г
  • часник (очищений) – 100 г
  • помідори – 750 г
  • сіль – 1 ст. л. (+ 2 ст. л. для замочування баклажанів)
  • цукор – 2 ст. л.
  • оцет 9% – 50 мл
  • олія – ​​175 мл
  • квасоля коричнева або кольорова (суха) – 250 г
  • вода (холодна) – 500 мл
  • окріп – 3 л

Приготування:

  1. Попередньо відварити квасолю.
  2. Подрібнити помідори та часник, довести до кипіння, додати сіль, цукор, оцет, рослинне масло.
  3. Перець та моркву нарізати соломкою, протушкувати в томатній масі 30 хвилин.
  4. Баклажани почистити, нарізати соломкою, залити водою з сіллю, дати настоятися 30 хвилин, прополоскати чистою водою, віджати й додати в томатну масу разом з квасолею.
  5. Тушкувати салат 20 хвилин, розподілити по стерилізованих банках, законсервувати.

Більше на тему: Що потрібно знати про баклажани?

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: