PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Десерти з гарбуза: топ-3 рецептів

17.09.2019

Не знаєте, що приготувати з гарбуза? Наша добірка десертів з гарбуза допоможе вам створити чудову страву. У списку корисних десертів – гарбузовий пиріг, тиквандю та навіть їстівні виделки! Дізнайтесь найкращі рецепти десертів з гарбуза просто зараз!

Більше на тему: Гарбузовий чизкейк: рецепт від Лізи Глинської

iStock-841132086

Гарбузовий пиріг

Складові:

  • Мускатний гарбуз (1 кг) – 1 шт.
  • Сир – 500 г
  • Вершкове масло – 50 г
  • Ванільний екстракт (ванілін)  – 1 ч. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Яйця – 3–4 шт.
  • Кориця мелена – 1 ч. л.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Волоські горіхи – 50 г

Більше на тему: Джем із гарбуза: рецепт покроковий

Приготування:

  1. Розрізати гарбуз навпіл, вичистити насіння, дістати м’якоть.
  2. М’якоть зварити або запекти в духовій шафі до повної готовності.
  3. Готову м’якоть подрібнити в блендері.
  4. У сир додати яйце, цукор, ванільний екстракт, горіхи та перемішати.
  5. Змішати сирну масу з гарбузовим пюре.
  6. Розігріти духову шафу до 180 °C.
  7. Половинки гарбуза наповнити гарбузовою сумішшю та відправити до духовки. Випікати 45 хв. за температури 200 °C.
  8. Готовий гарбузовий пиріг зверху змастити медом та прикрасити горіхами.

iStock-579431890

Тиквандю

Складові:

  • Гарбуз (середній) – 1 шт.
  • Твердий сир (3 сорти) – 600 г
  • Вершки (30%) – 200 г
  • Печериці – 300 г
  • Часник – 1 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Рослинна олія – 1 ст. л.
  • Сіль, перець – за смаком

Більше на тему: Крамбл із гарбуза: рецепт Вінченцо Барба

Приготування:

  1. Помити гарбуз, видалити м’якоть та змастити рослинною олією.
  2. Запікати в духовій шафі 30 хв.
  3. Гриби, цибулю, часник перець, чилі обсмажити на рослинній олії.
  4. Натерти сири та змішати разом.
  5. В отриману масу влити вершки та суміш трьох сортів сиру.
  6. Перелити в гарбуз, накрити зрізаною верхівкою гарбуза. Запікати ще 15 хв. за 180 °C.

iStock-151515919

Їстівні виделки

Складові:

  • Тісто листкове – 200 г
  • Жовток яєчний – 1 шт.
  • Волоські горіхи – 10 шт.
  • Кмин – 1 ч. л.
  • М’якоть гарбуза

Більше на тему: Як вибрати солодкий та корисний гарбуз

Приготування:

  1. Подрібнити горіхи. Змішати з гарбузовою м’якоттю.
  2. Розкатати листкове тісто.
  3. На одну половинку викласти м’якоть з подрібненими горіхами.
  4. Накрити другою половинкою та ще раз розкатати.
  5. Нарізати смужками 1,5 см і скрутити спіралями.
  6. Змастити жовтком, посипати кмином.
  7. Випікати в духовій шафі 15 хв. за температури 180 °C.

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре

Video: Десерти з гарбуза: топ-3 рецептів

Десерти з гарбуза дуже корисні, як дітям, так і дорослим. Три смачні рецепти десертів з гарбуза, які сподобаються навіть малюкам

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: